Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
HC Lev Poprad povolal Džugalu!
Zdielať na

HC Lev Poprad povolal Džugalu!

Zdroj: sita - Róbert Pukalovič

Populárny bývalý hokejový obranca a úspešný tréner Róbert Pukalovič je tesne pred podpisom zmluvy s novým tímom v KHL HC LEV Poprad!

Pukalovič bude druhým asistentom trénera Radima Rulíka. "Je to pravda, oslovilo ma vedenie klubu HC Lev a aj tréner Rulík s ponukou robiť pri tomto tíme asistenta. Predbežne sme sa dohodli, čoskoro uzavrieme našu dohodu zmluvne. V Poprade som od nedele, v Bardejove, kde som sa nedávno dohodol na svojom trénerskom pôsobení, som sa rozlúčil."

Päťdesiatročný bývalý obranca ešte ako aktívny hráč vybojoval tri slovenské majstrovské tituly s troma rôznymi klubmi - v roku 1997 s Duklou Trenčín, o rok neskôr so Slovanom Bratislava a v roku 2011 vo zvolenskom drese dokonca ako kapitán. V roku 1997 si zahral na MS, v roku 1998 bol najlepším obrancom extraligy. "V Rusku som nepôsobil ako hráč a teraz sa na pôsobenie v KHL teším. Moje kompetencie druhého asistenta budeme preberať v najbližšom období, neobávam sa ani komunikácie s ruskými médiami, veď zo školy si ešte ruštinu dobre pamätám," pousmial sa populárny Džugala. "Lietanie sa stane súčasťou tejto sezóny, ale nemyslím si, že by nám to malo robiť problémy."

V sezóne 2009/10 pôsobil ako asistent trénera v Slovane Bratislava. Vlani sa pred začiatkom ročníka stal hlavným trénerom HK Nitra, no na lavičke vydržal len úvodných deväť kôl. V apríli 2011 sa dohodol na sezónu 2011/12 s prvoligovým HC 46 Bemaco Bardejov, no napokon ju strávi na lavičke HC Lev. V HC Lev bude pôsobiť spolu s prvým asistentom Vladimirom Kapulovským.

Súvisiace články